Monday, October 19, 2009

Featured Movie of the Week: V for Veronica

Από την ομάδα tiiinewzfilms




















Περίληψη : Η Βερόνικα, μια νεαρή γοητευτική κοπέλα, πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από μια ομάδα σκοτεινών χαρακτήρων που ελέγχουν τη ζωή της. Ακροβατώντας ανάμεσα στο πάθος και την οργή, η Βερόνικα θα ψάξει το δρόμο για την απελευθέρωσή της μέσα από την επανάστασή της. Στο τέλος πεθαίνει.




Credits :
Παραγωγή : TiiiNewzFilms
Έτος : 2006
Σκηνοθεσία: Καρβούνης Θάνος
Σενάριο: Καρβούνης Θάνος, Δήμος gabberdim
Μοντάζ: Venus Melena , gabberdim
Επεξεργασία ήχου/εικόνας : VenusMelena
Score : Λύσσανδρος Φαλληρέας
Τραγούδι τίτλων τέλους : "Πρωινή ανάσα" από Trendy Hooliguns
Σκίτσο: Εύκλεια
Σχεδίαση επίσημης αφίσας : sotkouv
Πρωταγωνιστούν: Δήμος Gabberdim, Καρβούνης Θάνος, Μπακόλας Δημήτρης, Ζησιμόπουλος Αντώνης, Δημητρακάς Billaden, Γασπαράτου Ευγενία, Καπόγιαννης Αλέξανδρος, Αγαλιανός Αποστόλης από Victory Collapse, Μπότης Ztoby, Βαμβουρέλης Στρατής, Πάνθρο, Ράμπου Αγγελική


Προβλήθηκε :
Mini Short Festival, Αθήνα, Switch on (πρώην χωροστάσιο), 5/6/07
1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Δημιουργών Βίντεο , Καλαμαριά, 15/04/07

Λίγα λόγια για την ταινία :
Τον Οκτώβρη του 2006 κάνει το ντεμπούτο της η τότε πρωτοεμφανιζόμενη ανεξάρτητη κινηματογραφική ομάδα tiiinewzfilms προσφέροντας στο απροετοίμαστο κοινό, το κατ ‘ ευφημισμόν μαύρο cult δημιούργημα “V for Veronica”.
Την περίοδο εκείνη που στο χώρο του underground ερασιτεχνικού σινεμά υπήρχε μόνο το αξεπέραστο «Καράτε Τυφλή Φυγή» , η Βερόνικα με αρκετό διαδικτυακό spamming αλλά κ με mouth to mouth διάδοση καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία της μπαίνοντας σφήνα στην επονομαζόμενη πρώτη γενιά ανεξάρτητων underground ελληνικών ταινιών.
Το περιεχόμενο, οι διάλογοι και η αισθητική του film προβοκάρουν με τον πλέον αναιδή τρόπο τα συντηρητικά αντανακλαστικά θεατών που έχουν (ανα)τραφεί με mainstream πεπατημένες καλλιτεχνικές συνταγές κ γρήγορα αποκτά φανατισμένους εχθρούς, αλλά κ πιστούς οπαδούς που περιμένουν την επόμενη κίνηση του κινηματογραφικού crew.




Το “V for Veronica” ισορροπεί με προφανώς άχαρο τρόπο ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και τον κοινωνικό προβληματισμό για την εκμετάλλευση της γυναίκας, απορρίπτει το στείρο διδακτισμό, επιχειρεί να προκαλέσει σύγχυση στον ανυποψίαστο θεατή και στην τελική δικαιώνεται μέσα από τις αδυναμίες της κλείνοντας το μάτι στην υπαρκτή τάση του κοινού για το εναλλακτικό.
Σήμερα, 3 χρόνια μετά, η Βερόνικα αποτελεί την ιστορική ναυαρχίδα που έχει δέσει κ αράξει στο αρχειακό λιμάνι της tiiinewzfilms, κάνοντας χώρο στα επόμενα projects της ομάδας. Μονολιθική, άτεχνη, μελαγχολική, ατάλαντη, μαύρη .. η Βερόνικα έχει θέσει τις βάσεις για την απολύτως ελεύθερη έκφραση, έχει θέση στις καρδιές ενός κοινού που γουστάρει να την ψάχνει λίγο παραπάνω.

No comments:

Post a Comment