Thursday, September 30, 2010

Η Chainfree γιορτάζει!


Σαν σημέρα, συμπληρώνεται αισίως ένας ολόκληρος χρόνος απο το πρώτο post που έγινε στο blog της chainfree,και που ουσιαστικά σηματοδότησε την δημιουργία του πρώτου Ελληνικού Δικτύου Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών.

Στον ένα χρόνο που μεσολάβησε απο τότε, η Chainfree ακολούθησε μια ανοδική πορεία.
Ας θυμηθούμε όμως τι συνέβη μέσα απο ένα μικρό timeline με σημαντικά γεγονότα.

Σεπτέμβριος 2009-->Η Chainfree αποκτά σάρκα και οστά δημιουργώντας το blog της,ενώ ανακοινώνει ότι κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζει και απο μια ταινία απο ομάδες του Δικτύου,ως αρχικό στάδιο να φέρει κοντά το κοινό με τις δουλειές των μελών.Προστίθενται οι πρώτες ομάδες που θα αποτελέσουν αργότερα και τον βασικό πυρήνα της.

Οκτώβριος 2009-->Έρχεται η πρώτη επιτυχία για το Δίκτυο,καθώς η ταινία "Καφέ στην Μπενάκη" της ομάδας Tiiinewzfilms (σκ.Θάνος Καρβούνης) αποσπά τιμητική διάκριση στο THESS SHORT FILM FESTIVAL στην Θεσ/κη.

Δεκέμβριος 2009--> Η ομάδα Mix Productions κατακτά την 9η θέση στο 48hour film festival "Go Green" με την ταινία "Green Whispers" (σκ.Μιχαήλ Μαυρομούστακος).Επίσης γίνεται και η πρεμιέρα της μεγάλου μήκους ταινίας της ομάδας 4th Wall Pictures "Kαθ'Ομοίωσιν"(σκ.Γιάννης Τζουβελέκης) με την βοήθεια της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρούπολης.

Iανουάριος 2010-->Με την βοήθεια του AuebFilmClub(Kινηματογραφική Ομάδα Οικονομικού Παν/μιου Αθηνών) γίνεται η πρεμιέρα της μεγάλου μήκους ταινίας "Hitokiri II: Road to Destiny" της Underworld Films (σκ.Θάνος Κερμίτσης) μαζί με τις μικρού μήκους "Έλεγχος 2011" (tiiinewzfilms σκ. Θάνος Καρβούνης) και "28 Μέρες Πρίν" (Une Frappe Productions, σκ.Νώντας Σαπίδης, Πόλης Πασχαλίδης) σε μια κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα.Την προηγούμενη μέρα, στον ΣΚΑΪ 100.4 oι σκηνοθέτες των ταινιών παραχώρησαν συνέντευξη εν όψει της προβολής.

Μάρτιος 2010--> Στο 2ο Artfools Video Festival στην Λάρισα,η ταινία "Παρτίδες με τον Χάρο" (Underworld Films, σκ.Θάνος Κερμίτσης) αποσπά τιμητική διάκριση.Επίσης στα μέσα Μαρτίου σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Δήμου Πετρούπολης,διοργανώνεται το "Πανόραμα Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών Chainfree" το οποίο θα διαρκέσει τρείς μέρες και θα προβληθούν πολλές ταινίες του Δικτύου.

Απρίλιος 2010--> Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το"1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών Chainfree", το οποίο διαρκεί τρείς μέρες-στους χώρους του Ιδρύματος,όπου προβάλλονται συνολικά 19 μικρού μήκους ταινίες και 2 μεγάλου μήκους.Ο Κόσμος αγκαλιάζει θερμά αυτήν την προσπάθεια και γεμίζει για μια ακόμα φορά τις αίθουσες.Η Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" αλλά και το κινηματογραφικό portal "SevenArt" κάνουν αφιερώματα σχετικά με τους κινηματογραφιστές του Δικτύου και το φεστιβάλ.

Μάϊος 2010-->Η μικρού μήκους ταινία "Remnant" (Underworld Films,σκ.Θάνος Κερμίτσης) αποσπά βραβείο (Ιnternational Short Film) στο διεθνές φεστιβάλ "Swansea International Film Festival" στην Ουαλία,δίνοντας έτσι στην Chainfree την πρώτη διεθνή της διάκριση(ενώ αποκτά και 2 ακόμα υποψηφιότητες σε 2 άλλα διεθνή φεστιβάλ).Παράλληλα, γίνονται προβολές ταινιών της Chainfree στην Σχολή Καλών Τεχνών.

Αύγουστος 2010--> Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ "Αργώ" που διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Βόλο, το 1ο βραβείο κατακτά η ταινία "Crimson Forest" (Team Yerwolves,σκ.Κώστας Σκύφτας) ενώ το 2ο βραβείο κατακτά η ταινία "Remnant" (Underworld Films,σκ.Θάνος Κερμίτσης),ενώ απο τις 10 υποψήφιες διαγωνιζόμενες ταινίες,οι 5 ήταν του Δικτύου της Chainfree.

Σεπτέμβριος 2010-->Διοργανώνονται δυο φεστιβάλ προβολών της Chainfree,ένα στην Ρόδο και ένα στην Λευκάδα,τα οποία γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.


Και το ταξίδι συνεχίζεται...

Χρόνια Πολλά λοιπόν και προπαντώς δημιουργικά..

1 comment: