Sunday, October 4, 2009

Featured Movie of the Week: Hitokiri



Η Chainfree αυτή την εβδομάδα παρουσιάζει την ταινία : Hitokiri

απο την ομάδα Underworld Films


Περίληψη:
Kιότο, Ιαπωνία.Οι δυτικόφιλοι στρατιωτικοί έχουν πάρει τον έλεγχο κάνοντας πραξικόπημα και καταπιέζουν τους πολίτες.
Μέσα απο την καταπίεση,μια οργάνωση απο πατριώτες προσπαθεί να αντισταθεί στο καθεστώς.
Ο Fujita Goro, ένας άνδρας με σκοτεινό παρελθόν,εκτελεί χρέη δολοφόνου στην οργάνωση, βγάζοντας απο την μέση αξιωματικους της Κυβέρνησης.
Όταν όμως κάποιος προδότης προσπαθήσει να τα τινάξει όλα στον αέρα και ο Fujita αποτυγχάνει να τον αποτελειώσει θα ξεκινήσει ένας αγώνας εκδίκησης απο την πλευρά του προδότη...
O Fujita θα προσπαθήσει να ζήσει μια ήρεμη ζωή... Όμως η εκδίκηση, το σκοτάδι, το παρελθόν και οι προσωπικοί του δαίμονες δεν θα τον αφήσουν ήσυχο..
Γιατί πολλές φορές ο χειρότερος εχθρός... είναι αυτός που κρύβεις μέσα σου.

Σκηνοθεσία:
Θάνος Κερμίτσης
Σενάριο:
Θάνος Κερμίτσης,Αντώνης Κουτελιάς
Ηθοποιοί:
Θάνος Κερμίτσης, Σπύρος Παπαγιάκουμος, Αντώνης Κουτελιάς, Αριστοτέλης Κολυμπάρης, Αντώνης Δρούλιας, Γιάννης Τζουβελέκης, Ελένη Αλεξίου, Μανώλης Κερμίτσης, Δημήτρης Λαχανοκάρδης, Σεβαστή Ξεϊνή,Άγγελος Γκλίναβος,Δημήτρης Παπαγιάκουμος
Έτος: 2007
Παραγωγή: Underworld Films

Tην ταινία μπορείτε να παρακολουθήσετε σε 2 μέρη(και με αγγλικούς υποτίτλους) απο τα παρακάτω links.

Part 1



Part 2



Λίγα λόγια για την ταινία:

Το Hitokiri είναι μια ταινία που δημιουργήθηκε απο μια ομάδα φοιτητών/δημιουργικών ατόμων(Underworld Films), με budget που μετα βίας έφτανε τα 500 ευρώ, πολλή όρεξη και αγάπη και χωρίς ιδιαiτερες γνώσεις πάνω στην σκηνοθεσία και την δημιουργική διαδικασία μιας ταινίας.
Πρόκειται για μια ταινία που αποτελεί φόρο τιμής στα γιαπωνέζικα anime.
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2005 και ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2007.
Τον Δεκέμβριο του 2007 η ταινία προβλήθηκε σε αίθουσα του Παν/μιου Αθηνών σε κοινό που δεν ξεπερνούσε τα 30-40 άτομα.Η μεγάλη απήχηση της ταινίας ήρθε λίγους μήνες αργότερα,όταν διατέθηκε δωρεάν στο internet για download.
Η ταινία προβλήθηκε στο 6ο Φεστιβάλ Cult Κιν/φου τον Φεβρουάριο του 2008 στο Gagarin,μαζί με άλλες ταινίες του χώρου,ενώ τον Φεβρουάριο του 2009 έγινε αναφορά στο Hitokiri στην εκπομπή της ΕΤ3 "Cinemania" με τον Νίκο Γουλιά σε εκπομπή με θέμα τον Ελληνικό Cult Κινηματογράφο.
Τον Αύγουστο του 2009 στο ένθετο "Ε" της Ελευθεροτυπίας, στα πλάισια ενός ρεπορτάζ για το Guerrilla Filmmaking,όπου συμμετείχαν πολλές ομάδες και ταινίες του χώρου,υπήρχε και αναφορά στο Hitokiri αλλά και συνέντευξη του σκηνοθέτη της ταινίας, Θάνου Κερμίτση.
Έχει ήδη γυριστεί η συνέχεια της ταινίας,με τίτλο Hitokiri II-Road to Destiny η οποία αναμένεται να προβληθεί μέσα στους επόμενους μήνες και θα αποτελεί και την πρώτη μεγάλου μήκους παραγωγή που γίνεται κάτω απο την ομπρέλα της Chainfree.

Ορισμένες κριτικές της ταινίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ (ή και να προσθέσετε και την δική σας)


No comments:

Post a Comment