Wednesday, November 18, 2009

Featured Movie of the Week: 28 Μέρες Πρίν


Αυτήν την εβδομάδα, η Chainfree παρουσιάζει την ταινία

"28 Μέρες Πρίν"

από την ομάδα Une Frape Productions


Περιληψη:

24 χρονια μετα το Τσερνομπυλ η ανθροπωτητα εχει δεχτει το μεγαλο πληγμα. Χαος, τρομος, πανικος! Οι ηχοι της πολης δεν θα ειναι ποτε ξανα οι ιδιοι καθως οι κραυγες των πολιτων και οι σειρηνες των ασθενοφορων κλονιζουν την απολυτη σιγη. Ερειμα τοπια, ζωντανοι νεκροι που περπατανε και πτωματα που μενουν ακινητα. Ειναι οι πρωτες εικονες της νεας μικρου μηκους ταινια της Une Frape Productions. Λιγα χιλιομετρα εξω απο μια κωμοπολη βρισκονται 3 επιζοντες σε μια απομερη αποθηκη. Δυο απο αυτους, καθως ο ενας ειναι ετοιμοθανατος, αναγκαζονται να επιστρεψουν στο κεντρο της πολης και να φερουν προμηθειες. Εκει θα τους περιμενουν οχι και τοσο ευχαριστες καταστασεις..




Part 1





Part 2


Credits:

Produced by UFP
Written & Directed by Nondas Sapidis & Polis Paschalidis
Montage/Editing/Vfx/Sfx by Nondas Sapidis
Vfx/Sfx Supervising by Kostas Vasoglou & Polis Paschalidis
Soundtrack by Polis Paschalidis
Make Up Artist: Neli Sapidou




Λιγα λογια για την ταινια απο τους δημιουργούς:

Η Une Frape Productions ξεκινησε το καλοκαιρι του 2008 απο τον Νωντα Σαπιδη, Κωστα Βασογλου, Κοσμα Χιολο & Πολυ Πασχαλιδη, γυρνωντας short comedies επηρεασμενοι κυριως απο την αστοχη teleshopping μανια και παρωδιες διαφημιστικων σποτ. Τον Ιουλιο του 2009, η ομαδα πηρε την αποφαση να γυρισει την πρωτη της μικρου μηκους ταινια με θεματολογια και επιρροη απο τον συγχρονο horror/splatter κινηματογραφο. Η ιδεα απο την πραξη απειχε κυριολεκτικα μια νυχτα. Τα γυρισματα διηρκησαν περιπου 2 μηνες και παραληλα το post production κρατησε 3 μηνες. Ηταν πολυ πιο δυσκολο απο οτι ειχαμε φανταστει αρχικα. Τελικα ομως, καταφεραμε να υλοποιησουμε την ιδεα μας χαρη στο μερακι και το παθος μας προς την ταινια. Το παθος που βαζει ο καθε ερασιτεχνης στο δημιουργημα του χωρις να κλεινετε στους τεσσερις τοιχους του τυπου "πως πρεπει να ειναι", "πως θα φανει στο κοινο" και " εαν θα ξεπληρωσει το budget (πραγμα που δεν υπαρχει στις τσεπες της UFP)

Μaking of




2 comments:

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΟI ΦΙΛΟI ΜΟΥ!ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ,ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΕ!

    ReplyDelete
  2. Μου άρεσε πολύ η σκηνοθετική ματιά, ο ρυθμός και όλη η εκτέλεση της ταινίας, παρότι το θέμα δεν είναι μέσα στα πλαίσια των προτιμήσεών μου. Θα ήθελα να δω εξίσου αξιόλογες δουλειές σε σενάρια περισσότερο κοινωνικού κι εσωτερικού προσανατολισμού. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας.

    ReplyDelete